7

BLACK

Posted by Trevanian on 05:11 in , , ,


Hint sineması garip dansları ve müziklerinden midir bilmem bana hep itici gelmiştir...

Black 2005 yapımı bir Hint filmi ve bir bakıma önyargılarımı kırdı. Arkadaş tavsiyesiyle biraz gönülsüzce oturup izledim ve film 2 saat içinde beni deyim yerindeyse perişan etti. Duygu sömürüsünden uzak ve son derece özgün konusuyla izlenmesi gereken sıradışı bir dram bence.



(Bundan sonrası hafifden spoiler içerir, vay ben duymadım vay beni ikaz etmediler demeyin...!)

Filmde doğuştan kör ve sağır olan Michelle McNally nin hiçbir şey öğrenemediği için ailesinden zihinsel engelli gibi muamele gördüğü ve hastaneye kaldırılmasına ramak kalan bir dönemde öğretmeniyle tanışması ve hayata tutunması anlatılıyor.

Öğretmeni canlandıran Amitabh Bachchan'ın oyunculuğu çok etkileyiciydi. Michelle McNally'nin çocukluğunu canladınran kız ise beni hayretler içinde bıraktı. Çocuğun normalde sağlıklı olup olmadığından kuşku duymaya başladım.

İlginç bir konu ise filmin dili. Hintliler uzun süre İngiliz sömürgesiydiler ve dilleri İngilizce ile aynı dil ailesinden. Galiba bu yüzden dilleri yarı ingilizce olmuş. Çok garip bi durum konuşmaların yarısını ingilizce bilen herkes çok rahat anlar diğer kısmından hiçbir şey anlamıyorsunuz. Sanki konuşurlarken birkaç cümleliğine ingilizceye geçiyorlar sonra tekrar kendi dillerine dönüyorlarmış gibi geliyor insana.

|

7 Comments


merhaba, kısa süre önce izledim filmi. Arşivlik bir film, değil mi?

Bu arada profilinizdeki çoğu film, kitap, müzik benim de favorilerim arasında. Misal, Esaretin Bedeli :-)

iyi seyirler...


Kesinlikle arşivlik, bu tarz farklı filmleri seviyorum.
film, kitap, müzik zevkimi beğenmene sevindim çoğu insana ters gelir benim beğenilerim :)

Esaretin Bedeli'de beğenilmeyecek film değil, izleyip de hayran kalmayana rastlamadım daha.. Şanssızlığı Forrest Gump'la aynı yıl gösterime girmiş olması, Oscarları ona kaptırmış hep :)


slm ben tam bir bolly filmleri hastasıyım..emin olun bu film gibi daha birçok hint filmi war insanı ekrana kilitleyen...bence ön yargılarınızdan kurtulup diğerlerinide izleyin..mesela fanaa adında bir film daha war..filmde kör kız teröriste aşık oluyor ondan bir çocuğu oluyor..fakat terörist olduğunu öğrenince onu wurmak zorunda kalıyor...süper bi iflm..tawsiye edrim


bu film aldı götürdü zaten önyargılarımı zaten :)) Fanaa'yı da izlemek lazımmış merak ettim ama bu tarz filmleri bulmak da zor oluyor genelde...


Adınız gibi emin olun Black filmlinde Rani'nin kör rolünü izledikten sonra bütün körlük filmlerinde kör rolünü yapan oyuncuları yavan bulacaksınız.

Fanaa filmi ise genelde beğenilir ama Amin Khan ın çok daha güzel filmleri var . Türkiyede çok beğeni toplayan Kabadayı adlı filminin ( kadabadayı dan önce çekilen ) neredeyse senaryosu aynı olan GHANJi filmini izleyin. Milyoner , Kal Hoo Na Hoo , Veer Zaara , Dilwe , Lagaan , Devdas Hint film klasikleri arasında önemli yerdedir. Çok güzel filmler.


slm bende bollywood filmlerini izlemek istiyorum nasıl bulabilirim filmleri acaba yardımcı olursanız sevinirim türkiye de pek bulunmuyo heralde bu arada fanaa yı izledim çok beğendim


hint filmlerini aşağıdaki siteden izleyebilirsiniz. black ve fanaa filmi de mevcuttur.
www.hintfilmi.com

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır