0

Safsata Kılavuzu

Posted by Trevanian on 05:50 in , , ,

İngilizce "Ad hominem" olarak geçen bir terim vardır. Bir kişiye muhalefet ederken, ortaya koyduğu fikirleri değil direk kendisini hedef almak olarak tanımlanır..

Örneklemek gerekirse ;

"Alex Fenerbahçe'li bir futbolcudur" diyene

"
Sen futboldan ne anlarsın, toplasan hayatında 5 tane maç izlememişsindir zaten"diye cevap vermek...

Bu terime hayatımda ilk defa birkaç yıl önce Alev Alatlı'nın bir kitabında rastlamıştım. Kendisi bundan yola çıkarak, tartışmalarda sıkça rastladığımız bu tarz mantık yanlışlılarını "safsata" olarak terimleştirmiş. Seviyeli diye tabir edilen tartışmalarda bile sıkça rastladığı için bunun üzerine kısa açıklamalar ve örneklerdenn oluşan bir kitap yazmış. Bu kitabı da internet ortamında da kendi eliyle paylaşıyor.

Okuyunca en saygın! diye tabir edilen yazarların, aydınların özellikle de siyasilerin atışmalarından, haber altına yorum yazan vatandaşların yazılarına kadar konuşulan
yazılan çoğu şeyin mantık yoksunu safsatalardan ibaret olduğunu, dolayısıyla hiçbir entelektüel değere sahip olmadıklarnı daha net bir şekilde anlayacaksınız...

Bu eser çekilişsiz kurasız tüm BoŞ MuHaBBeT okurlarına bedava , hepsini okumasanız bile bazı bölümlerine göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.


|

0 Comments

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır