2

Belgesel Seven, Kuşkucu Tipler Aranıyor

Zeitgeist : The Movie (2007) ve Zeitgeist : Addendum (2008).

Yaptığım çok derin araştırmalara göre (eksisozluk ) zeitgest "zamanın ruhu" demekmiş (Almanca kökenli bir kelime sanırım) .

İlk film , din, ırkcılık, milliyetcilik, ve bilimum -izm lerle insanların insanların nasıl kontrol altına alındığını anlatıyor, 11 eylül hakkında popüler olan komplo teorilerinden bir seçkiyle terörün insanların özgürlüklerini sınırlamak ve Afganistan ve Irak işgaline zemin hazırlamak için bilinçli olarak yaratıldığı iddiasını savunuyor ;

İkinici film ise, önce günümüz finans sistemini ele alıyor, öncelikle paranın yaratılma süreci ve ona nasıl değer kazandırıldığı vb.. ilginç bilgiler var.

Bu sistemin çarpıklıklarına değindikten sonra, küresel sermayeye günümüz hakim güçlerine karşı gelenlerle nasıl mücadele edildiği, İran'da Musaddık'ın devrilmesi, Ekvador ve Panama liderlerine yapılan suikastler vs.. anlatılıyor, İMF Dünya Bankası gibi kurumlar hakkında çarpıcı bilgiler veriliyor. Bu bölümler gerçekten çok ilgi çekici bence.
Finalde de , karın (şapkalı "a"yapamadım iyi mi ) maksimizasyonuna bağlı kapitalist ekonomiye alternatif olarak geliştirilmiş kaynak bazlı yeni bir model olan "Venus Project" var. Bence ütopik ve pratiği olmayacak birşey ayrıca biz bir tane "project" biliriz o da Tyler Durden
abimizin "Project Mayhem" idir gerisi yalan :)
Keyifli seyirler efenim...

bu da indirmek isteyenler için bizzat resmi sitelerinden paylaştıkları torrent linkleri:

http://sector.yweb.sk/Zeitgeist.Final.Edition.DVDRip.XviD.torrent

http://sector.yweb.sk/Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD.torrent

(Türkçe Altyazı )



|

2 Comments


Hmmm birincisi ilginç bir şeye benziyor, göz atılsın!


Çok bilgilendirici yazılan. Görünümü bizimle paylaşmak için zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır