3

Yerel Seçimler ve Nur Serter

Posted by Trevanian on 02:26 in , , ,

Seçim yaklaştıkça siyasilerin vaadlerde bulunup propaganda yapması işin şanındandır. Başkan adayları televizyon televizyon gezip oylarını arttırmaya çalışır. Partilerin genelbaşkanları da oylarını arttırmak için çeşitli hamleler yapar…

Önümüzdeki yerel seçim için en çok ses getiren olay CHP nin çarşaf turban açılımı oldu. Parti içinde, siyasiler arasında, sokakta gündemi meşgul etti bu hamle. Kimisi destekledi kimisi muhalefet eti. CHP içinden de eleştirel sesler çıktı.

Beni hayretler içinde bırakan eleştirenlerin arasında sesinin en gür çıkacağını düşündüğüm Nur Serter’i türbanlı bir bayana rozet takarken görmek oldu. Önce şaşırdım, sonra güldüm, sonra acıdım. Ne kadar zavallı bir insane dedim içimden. AKP ve SP nin turban üzerinden oy avcılığı yaptığını söyleriz ya sık sık. Nur serterin yaptığı onların yaptığından bin kat, milyon kat daha samimiyetsiz bir avcılık denemesi.


.

Kimdir Nur Serter ? İstanbul Üniversite’si eski öğretim görevlisi bir dönem rektör yardımcılığı da yaptı. Kemal Alemdaroğlu’yla beraber bazı yaratıcı! projelere imza attılar. En populeri “İkna odası” projesidir . Ne yapılıyordu bu ikna odalarında ? Olay kısaca şöyle, başörtülü kızlar okulun girişinde ikna odalarına alınıyordu. Buralarda başlarını açmaları gerektiği telkin ediliyor bunun yanında aşağılayıcı ve üstü kapalı tehditlerde bulunuluyordu. Başörtüsünün İslam’da yeri olmadığı! anlatılıyordu. Nur Serter’lerin dünyayı algıma biçimlerinin doğru olduğu diğer herkesinkisinin yanlış olduğuna insanlar ikna edilmeye çalışılıyordu.

İkna odaları açık seçik faşist bir zihniyetin ürünüdür. Aksini iddia eden bir arkadaş varsa gerekçelerini gerçekten duymak isterim. Onlarca öğrencinin başı kapalı olduğu için eğitim hakkını elinden alan, okuldan uzaklaştıran Nur Serter bugün oy avcılığı yapıyor türbanlılara rozet takarak.

Başörtüsü yasağı başlıbaşına bir yazı konusu ona girmiyorum şimdi. Ben kişisel olarak sonuna kadar karşıyım ama bu yasağın mimarlarından olan ve bu konudaki tavrı herkesin malumu olan bir insanın sanki türbanlı insanları umursuyormuş gibi rol yapmasına kızıyorum. Zamanında Atilla Yayla televizyonda Nur Serter'e çok güzel cevaplar vermişti, onu da paylaşayım istedim;





|

3 Comments


Hissettiklerinin yalnızca bir kısmını nasıl bir ruh hali içinde buraya yazdığın yazıdan ve videodan öyle güzel anlaşılıyor ki.
Artık gerçekten tiksinir haldeyim bu konulardan. 2 yıl önce her türlü haber organından starilize yaşamaya çalışıyorum. Bu sigarayı bırakıp ciğerleri güçlendirmek gibi bir karar. Zihniniz ve ruhunuz özgür kalıyor. Hayata geçirmek istedikleriniz bu tip haberlerle 'bunun için mi uğraşıyorum' sendromunun esiri olmuyor en azından. Şimdi bu haberi okuyunca uzak kalmanın iyi bir fikir olduğunu bir kez daha anladım.
Baş kesen bir ideoloji sahibi olmak insanların sahip olduğu bol virgüllü eğitimlerini,özgeçmişlerini nasıl da sıfırlıyor...


bir de aşağıdaki fotoğrafta, rozet takma karesindeki herkes o kadar yırtma yapıştırma duruyor ki. Anlamsız...


Haber kirliliğinin tavan yaptığı şu ortamda en iyisi senin yaptığın aslında.Biz kolay unutan bir toplumuz malum. Ben sadece Nur Serter konusunda hafıza tazelemek istedim.

Kişisel olarak ne ailemde ve yakın çevremde bu yasakdan mağdur olan olmadı.Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. İÜ den uzaklaştırılan kızlar nasıl hissetmişlerdir bu sahneyi görünce düşünemiyorum.

Fotoğrafa gelince, yakasına rozet takılan bayan dahil hiç kimsenin bu sahnenin samimiyetine inanmadığı çok belli.

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır