8

Sırada Ne Var ?

Posted by Trevanian on 21:07
İsrail Akdeniz'in ortasında korsanlık yapıp Gazze Şeridi'nde uygulanmakta olan hukuksuz ve insanlık dışı ambargoyu kırmak için harekete geçen sivil silahsız aktivistleri terörist bir saldırıyla öldürüyor.

Aynı gün İsrail'in saldırısıyla aynı saat İskenderun'da PKK 7 askerimizi şehit ediyor.

Aynı gün İsrail İran'a nükleer gemi yolluyor.

İran karışırken cayır cayır işleyen TWİTTER Gaza, Flotilla yazınca "error" veriyor.

Uluslararası basın üzerinden İsrail'in yaptığı dezenformasyon ve karartma istenen sonucu vermiyor. Gündem Gazze oluyor.

Aynı gün Almanya'da Cumhur Başkanı istifa ediyor.

Türkiye karışıyor, akşamına PKK Tunceli'de Polis'e saldırıyor.

Nedense aynı gün içinde olması pek ihtimal dahilinde olmayan çok olay, İsrail'in katliamı dünyada tepkiler toplarken ortaya çıkıyor ve bir miktar gündemi değiştiriyor. Sırada ne var, bu akşam bol ölümlü vahim bir uçak kazası falan mı olacak acaba?

|

8 Comments


pkk'nin orduya, polise israil gündem olmasin diye saldirdigini, almanya cumhurbaskaninin israil'i korumak icin istifa ettigini mi savunuyorsun, ben mi yanlis anladim?


Bugünkü PKK saldırıların ve Alman Cumhur Başkanı'nın istifasının zmanlamasının zamanlamasında İsrail ve lobisinin tesiri olmasından ciddi şekilde kuşkulanıyorum evet.


"biraz yavas ol" derim o zaman. pkk-israil konusuna girmeyecegim, düsünceni pek gercekci bulmasam da, bilmedigim bir konuda atip tutmus olurum sonucta. ama almanya sonucta dünyanin en güclü devletlerinden biri, israil'den her anlamda daha güclü. almanya cumhurbaskanini, hem sadece gündem degistirmek icin, istifa ettirebilecek bir israil (ya da yahudi) lobisi yok.

ki istifanin nedeni tamamen alman dis politikasinda yatiyor. bilmiyorum, ayrintilari türkiye'de basina ne kadar yansidi, ama tam olarak da (bizim de bahsettigimiz) "güclü olanlar"in gündemi - gercekleri carpitarak - belirlemesiyle ve "köhler'in gercegi agzindan kacirmasi"yla baglantili.


PKK İsrail konusunun girip çıkılacak bir yanı kalmamış mı ki bi gir istesen. Hatta Başat istihbarat örgütleri terör örgütleri ilişkisine girelim. Bu ilişkinin değişik boyutlarını bu konuda etraflıca vakit harcamış insanlar ortaya koydu zaten.

Bir konuyu ısrarla saptırıyorsun ya da yanlış anlıyorsun. Köhler'in istifasının sebebi değil zamanlaması üzerine yorum yapıyorum. Ve bu kadar olay üstüste geliyorsa ben kuşku duyarım

Hele hele benzer olayların daha önceden yaşanmış hallerini biliyorsam kuşkum artar.

İsrail lobisinin gücü hakkında da tartışmaya bile girmem. Bir şey bir kez tartışılır 100 kere gözümüze soka soka ispatlandıysa tartışılacak bir yanı yoktur.


komplo teorisine yatkin düsünce, baglantisi olmayan olaylar arasinda baglantilar kuracaktir tabii. bir dahaki baglanti kurusunda bu olayi da kanitlar hanesine ekleyeceksin kafanda büyük ihtimalle, yani demek istedigim "kanit"larin ne derece kanit süpheli benim acimdan. tartisiyorsak bu olayi, demek ki tartisilacak bir yani var...


@ Outlaw

Son yorumunu e-posta'dan okudum ama yayımlarken blogger hata verdi. Belki birazdan düzelir ama buraya kopyalayıp yanıtlayayım izninle

"komplo teorisine yatkin düsünce, baglantisi olmayan olaylar arasinda baglantilar kuracaktir tabii. bir dahaki baglanti kurusunda bu olayi da kanitlar hanesine ekleyeceksin kafanda büyük ihtimalle, yani demek istedigim "kanit"larin ne derece kanit süpheli benim acimdan. tartisiyorsak bu olayi, demek ki tartisilacak bir yani var... "

Olmadığını nerden biliyorsun? Bilemezsin. Ben kesinlikle olduğunu da iddia etmiyorum ama kuvvetle ihtimal ilintili olabileceğini iddia ediyorum. Her şeyi buraya yazmaya vaktimiz yok ama ettiğimiz lafların bir arkaplanı bir postülası var öle vahiy gelmiş gibi konuşmuyorum.

Böyle teoriler her zaman gerçek değildir ama gerçek olanlar ancak birilerinin böyle kuşkular üzerine gitmesiyle ortaya çıkar.


İsrailin gündemi değiştirmek için, gemilerde yaşananları çarpıtmak için, gerçeklerin dünyaya doğru şekilde anlatılmaması için neler yapabileceğini tahmin edebiliriz sanırım. Bu konuda ne kadar tecrübeli olduklarını, medyayı kendi çıkarlarına göre nasıl kullandıklarını anlatmaya gerek yok. Sonuna kadar haklısın trevanian. Zaten PKK-İsrail ilişkisi bilinen birşeydi şimdiye kadar. Bu olayların aynı zamanda gerçekleşmesinden şüphelenmemek
garip olurdu asıl.

Gemideki Kanal D muhabiri Türkiyeye gelince anlattı, oradaki olayları birebir anlatan, israil askerlerinin tutumunu birbir gözler önüne seren görüntülerimiz vardı dedi. Ama kameralar iade edilirken muhabirlere, içindekiler boşmuş; kasetler, bataryalar alınmış askerler tarafından. Kim bilir İsrail tarafından yayınlanacak ve olayları çarptıracak ne videolar göreceğiz ileride.


@ Alparslan

Gemide çekilmediği ortaya çıkan fotoğrafları bile servis ettiler küresel haber ajanslarına. Kara propaganda yapmakta en tecrübeli ülkelerden biri İsrail, haliyle şu saatten sonra İsrail kaynaklı hiçbir bilginin değeri yoktur benim gözümde. Görüntü ve delilleri karartmak için sarfettikleri üstün çabayı gördük, gemidekiler olayı canlı yayında dün dünyaya gösterirken İsrail kesti yayını. Kimin saklayacak suçu, kabahati var, kim olayın görütünlerini yok etmeye çalışıyor anlamak için yüksek bir IQ ya ihityaç yok sanırım.

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır