0

The Hurt Locker

Posted by Trevanian on 20:24
Bir film yap şöyle;

Afilli, janjanlı, içinde münkünse
barış gelsin, demokrasi olsun, dört yanımızı kardeşlik sarsın, hayat bayram olsun tarzı mesajlar barındıran savaşa, bombaya tu kaka yapan bir mottosu olsun "War is a Drug" gibi.

Savaşın psikolojik yükünün altında ezilen bir iki asker karakteri olsun, onları şakadan dövüşürken cinnet noktasına gelsin, adam öldürünce ağlasın vesaire. Full Metal Jacket'ı andıran birkaç bişey illaki olsun, artık sahne mi olur karakter mi olur, başka birşey mi olur o opsiyonel.

Bir tane kahraman olsun, "cool" olsun, ölümle kafa bulsun, bombalarla dalga geçşin, dünya yansa umrumda olmaz aga, bir damla güneş ışığı için göğsüme şarapnel yerim ben havalarında olsun, ölürsem don göynek ölürüm ne giyicem koruyucu kıyafet pozları kessin. Savaşa, insanlığı, hayata bu kadar yabancılaşmış abimiz gerektiğiniz "Küçük Bekım" için dünyaya gider yapacak kadar içten içe Hulisi Kentmen olsun.

Alttan alta da ABD li bomba imhacıların bitmeyen çileleri, güya hayatlarını kurtardıkları ibnelerin de bitmeyen ihanetleri işlensin.

Böyle savaş, bomba imha, Irak vs gibi kadınların pekde ilgi alanına girmeyen konulara değinen filmin yönetmeni kadın olsun.

Biraz paran biraz da lobin olursa Oscar almaman için hiçbir sebep yok, ben bugün bunu öğrendim.

Şanlıyız da yanı başımızda olan bitenden az buçuk haberimiz var. Irak hakkındaki fikirlerimiz böyle filmlerle şekillenecek kadar olaydan bihaber olsak yanmışız. Meğer ne mübarek adamlarmış arkadaş bu Amerikalılar. En kötüsü trafikte kendine yol vermeyen arabaya tırı vırı yapar başka da zarar vermezmiş bu Iraklılar'a. Öte yandan Captian James gibiler intihar bombacılarını kurtarmak için kendi hayatlarını riske atarlarmış. Peki Iraklılar nasıl karşılık veriyor bu kahramanlara? Yanlarına gelip "Selamın Aleyküm Hacı" diye kendi dillerinde selam edip anlatabildiğince onları tehlikeli bölgeden uzaklaştırmaya çalışan askeri sinsice öldürerek. Kendi evlatlarını öldürüp içlerini bombayla doldurarak. İşte böyle medeniyetsiz insanlar bunlar, Afganlar da öyle. Sen gitme, ben gitme, kim bunlara canları pahasına medeniyet demokrasi götürecek? Tabiki kahraman Amerikan Ordusu.

Bir de bu filmin anti-militarist olduğunu iddia edenler, Apocalypse Now ile Full Metal Jacket ile mukayese edenler var. Sizin bakış açınıza, beyninizin kozmik odalarına tüküreyim afedersiniz.

|

0 Comments

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır