0

Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım

Posted by Trevanian on 02:01 in ,

Terörist muğlak bir kavram tıpkı eski zamanların korsanları gibi. Terörist olduğu veya olmadığı konusunda tüm dünyanın hemfikir olduğu oluşumlar var. Bir de türlü siyasi hesaplarla terörist ilan edilen, karalanan aleyhlerinde kamuoyu oluşturulan devletler guruplar var. Misal Kuzey Kore. Ne bir Kuzey Koreli ile konuştum, ne devlet başkanının bir demecini dinledim ne de Kuzey Kore nin işlediği bir insanlık suçunu bilirim ama beynime olumsuz çağrışımlarla işlenmiş elle tutulur hiç bir sebep olmamasına rağmen. Belki de bazı sebepler vardır insanların Kore'yi şer ekseninin bir parçası olarak görmesi için fakat bunların yeterli olmadığı açık. Yani muallak tartışılı bir bahis Kore'nin "Kötü, Şer" bir ülke, rejim olduğu.


Kanada'nın terörist bir devlet olduğunu tartışmayız değil mi? Abesle iştigal olur, alakası yoktur çünkü. İşte terörist olduğu, Kanada'nın masumluğundan daha kesin olan bir ülke varsa o da tartışmasız İsrail'dir.

Kuruluş öncesi yerleşimler illegaldir.

Kuruluşu illegaldir.

Genişlemesi illegaldir.

Bugün sahip olduğu sınırlar illegaldir.

Bir çok yerleşim yeri ve yerleşimcileri illegaldir.

Suriye'de, Lübnan'da, Filistin'de işgalcidir.

Savaş kanunlarını sürekli olarak ihlal eder.

Yasak kimyasal silah kullanır.

Sivil öldürür, çocuk öldürür, kadın öldürür.

Uluslararası hukuk tanımaz.

Savaş suçlusu katliam sorumlusu insanlar tarafından yönetilir.

Nükleer silah sahibidir ve bunu Gazze de kullanmaları gerektiğini dile getirebilecek kadar ırkçı ve de gözü dönmüş katil ruhlu insanların kontrolündedir bu nükleer silahlar.

İsrail'in nükleer silah sahibi olması İran'ın sahip olmasından bile daha kötü ve tehlikelidir dünya insanları için çünkü Ahmedinejad gibi adamların sıkıştıkları zaman bu silahları kullanma riskleri vardır ama Ariel Şaron, Liberman gibi adamların sıkıştıklarında bu silahları pervasızca kullanacakları KESİNDİR. Uluslararası gücü ve Batı'nın zamanında yaptığı soykırımın mahcupluğundan ötürü kimse İsrail terörünü yüksek sesle dile getiremiyor. En fazla yarım ağız kınıyorlar o kadar. Bu güce dayanarak hukuksuzca ve canice bir Yahudi'nin canını kurtarma ihtimali tüm Arapları öldürmeye değer mantığıyla terörün dozunu arttırdı ve tıpkı zamanında Naziler'in yaptığı gibi onları kısıtlı bir alana hapsedip ölüme terk etmeye kalktı Gazze'de.

Uluslararası Af Örgütü'nün Gazze raporu ortada. Gazze'nin hali ortada. Çoluk çocuk ölüm kalım mücadelesi veriyorlar. Savaş hali bile olsa insani yardımların ulaşmasını engellemek uluslararası suç. Ama İsrail işine gelmeyen hukuku tanımamaya o kadar alıştı ki. Karadan gelen yardımların eli kolu bağlandı. Tam o sırada hatırlıyorum Hakan Albayrak bir yazı yazdı "Gazze'ye deniz yolu açık" diye. Bunun üzerine mi artık orasını bilmiyorum, IHH Gazze'ye denizden yardım götürme kararı aldı ve kampanya başlatıldı. Uzun lafın kısası bugün İrlanda'dan Yunanistan'a kadar çeşitli ülke vatandaşlarının emekleriyle hazırlanan 9 gemi Gazze'ye insani yardım götürmek gibi soylu bir görev üstlendi.

Üstlendi ve tabiki bugüne kadar her problemini kabadayılıkla, zorbalıkla, hile hurda ve karalamayla, şiddetle çözmeye alışmış İsrail terörünü karşısında buldu. Önce hiç hukuki hakları olmadığı halde gemilerdeki Arapları hapse atmakla, diğer ülke vatandaşlarını da ülkelerine göndermekle tehdit ettiler. Dur biraz daha geri sarayım... Önce;

Yardıma ihtiyaç olmadığını Gazze'nin cennet bahçelerinden bir bahçe gibi olduğunu anlattılar, ellerinde restorant menüleriyle. Cümle alem götüyle güldü tabi bu iddialarına.

Ardından yardımın aslında yardım olmadığını anlatmaya çalışdılar, yemedik.

Gemilerin terörist! olduğunu, teröre hizmet ettiğini falan söylediler ki en klasik ve en iş gören laf buydu genelde.

Sonra tutuklarız, sokmayız dediler.

Akabinde tehdit ettiler, komadolarını getirdiler, savaş gemileri yığdılar.

Şu an ben bu yazıyı yazarken saat gecenin 1'i ve İsrail gemileri Akdeniz açıklarında uluslarası denizlerde korsanlık yapıyor, gemileri taciz ediyor, dünyayla iletişimini kesmeye çalışıyor.

İnanın Türksat uydusuyla geminin iletişimi kesme girişimine kadar iler gittiler an itibariyle. Çünkü işledikleri suçun, terörün dünyaya ifşa edilmesinden korkuyorlar.

O gemilerde dünyanın çeşitli ülkelerinden 600 kadar cesur ve onurlu İNSAN işlenen bir insanlık suçuna karşı, güçlü ve zorbaya karşı, teröre ve kuşatmaya karşı bir mücalede veriyorlar. Bir de Türkiye'de kıçının üstüne oturup zeytin çekirdeği kadar beyni, şempanzeden hallice zekası ve google dan ve internetteki ne idüğü belirsiz adamların yalan yanlış verilerinden derleme bilgilerle ahkam kesen, bu insanları bi kalemde yaftalayan lavuklar var. Şöyle diyor kendini aydınlanmış sanan hamamböcekleri;

Yaa bunnar şeriatçı hamascı, karanlık bunlar, amaç yardım mardım değil.

Şov şov, biliyoz da konuşuyoz şov yapıyolar ki şey olsun siyasi gonconktür, efendime söyleyim politika ...

Sanki bi Gazze var yardıma muhtaç .... bak ne diyor büyük filozof Serdar Ortaç memlekette aç mı kalmadı Haiti'ye yardım göndereyim değil mi?

Bi de başta ekşi sözlük olmak üzere çeşitli internet ağlarına kümelenmiş bir taraftan da edebi konuşmaya çalışan veya öyle olduklarını sanan kapçık ağızlılar var. Sığırın biri şey diyor mealen;

"O topraklara barış lazım, özgürlük lazım, sanat lazım, bilim lazım. O gemilerin ambarlarında ben bilim, sanat göremiyorum, kadınlara 15 yaşında evlenme özgürlüğü görüyorum özgürlük olarak. Karanlık o gemiler. Tabi İsrail de temiz değil"

Bak bak yavşağa bak. Sanki ben geminin birini Calculus, Modern fizik, Akışkanlar mekaniği kitaplarıyla , başka birini de Mozart CD leriyle, Tualle, boyayla, Batı klasikleriyle doldurayım demiş de kabul etmemişler. Bu kadar kolay mı ya bok atmak. İnsanlar hayatlarını ortaya koyup emek verip risk alıp mataralarında tuzlu suyla, hiçbir kişisel beklenti içinde olmadan aç Filistiniler'e gıda, hastalara ilaç, tıbbi cihaz, susuzlara su götürmek yola çıkmış kendini entel sanan öküzler bok atıyor oturduğu yerden, bilgisiz, mesnetsiz, önyargılı şekilde.

Böyle ancak sahil kasabasında bohem hayat planlarını entel arkadaşlarıyla paylaşmaktan, şokellaya,brownie ilanı aşk etmekten başka marifeti olmayan hayatları boyunca hiçbir şey üretmemiş, kendinden başka kimseye faydası olmamış sıçan gibi tiplerin gecesini gündüzüne katıp dünyanın öbür ucunda yardıma muhtaç insanlara yardım etmek için çırpınan her dinden, her kıtadan, her ırktan 600 kişiye bir çırpıda bok atmasına tahammül edemiyorum. Bir de yetmezmiş gibi hümanist, barışçı, dünya çocuklarının dertleri yüzünden gözüne uyku girmeyen insan triplerine giriyorlar. Ulan siz anca bir linke tıklayıp arkadaş listeni davet ederek Afrika'da aç çocukları doyurduğunuzu sanar, kendinizi adam yerine koyarsınız. Bir halt ettiğiniz yok bari birşeyler yapan insanlara gölge olmayın.

Şu an saat 1 buçuk oldu, helikopterler Mavi Marmara'nın üzerinde uçuşlar yapıyor. İsrail Gazze'ye 60 mil'e kadar tatbikat yaptıklarını açıklamışlar. Herkes biliyorki İsrail öldürür, bombalar kaza der, savunma der. Gemidekilerin İsrail'i iyi tanıdıklarını bilip üstü kapalı tehdit ediyorlar. Sizi bile bile vururuz, uyarılara rağmen tatbikat alanına girdiler yanlışlıkla oldu ayağına yatarız, yaklaşmayın mesajı veriyorlar.

İlaç, kırtasiye, su, gıda ve tıbbi cihaz taşıyan İnsani Yardım gemilerinin yüklerini muhtaç Gazzeliler'e ulaştırmamak için Deniz Kuvvetleri'ni seferber eden İsrail'i hala savunmak için nasıl dansözlükler dönecek yarın merak ediyorum. Gerçi bu olaydaki trend İsrail'i savunmak yerine Gemileri veya üstündekileri karalayıp amacın başka! olduğunu ima etmek. Malzeme bulmakta güçlük çeken varsa hemen yardımcı olayım. Misal;

Madem amaç yardım bırakın İsrail'liler dağıtsın! Demek ki amaç başka!

Niye Gazze? Dünya'da başka zulüm mü yok. (Yani hepsini birden engelleyemiyorsanız hiçbirine bulaşmayın da rahat rahat at koşturalım demek istiyor)

Gemide iş çıkışı maslak trafiğinde terör estiren kişilerin olduğu tesbit edildi.

Gemiye helikopterden atlayan Uğur Dündar hamam böceği gördüğünü iddia etti.

Kulislerde gemilerin 2010 Ocak bondrolleri eskik olduğu trafiğe çıkmamaları gerektiği konuşuluyor!

Eyvah! İsralli 3bin turist bu yaz Antalya'ya gelmezse bunun hesabını kim verecek?

Bunlar pek yaratıcı olmadı ama sağolsun yaratıcı ve çağdaş köşe yazanları ve onların aydın takipçileri bunlardan daha komik ve ipe sapa gelmez argümanları üretip ortalığa salarlan yarın birgün. Arada Mavi Marmara'dan yapılan canlı yayını izliyorum saat 2 ye geldi. Yardımlar sabah 7 gibi Gazze'ye 40 mil uzaklığında olacak deniyor ki İsrail'in müdahele edeceğiz dediği uzaklık buydu sanırım en son.

Canlı yayınla takip edebilirsiniz şu linkten

http://www.livestream.com/insaniyardim


|

0 Comments

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır