5

Modern/Çağdaş Hanımlarımız İçin Kocaman Bir Alkış İstiyorum

Posted by Trevanian on 22:09 in ,


Önce tek kelime etmeden yorumsuzca koyayım görüntüleri dedim ama sonradan kendimi alamadım üç beş söz söylemekten. Geçtiğimiz günlerde CHP Mersin kadın kollarının hilafetin kaldırılışının yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirdiği münasebetsiz organizasyonun görüntülerini izlerken bir miktar mide bulantısı yaşamadım desem yalan olur.

En son söyleyeceğim sözü ilkin söyleyeyim: faşizm tam anlamıyla böyle bir şeydir. Görüntüleri izlerken kim ne gördü bilmiyorum ama ben bir takım insanların kutsalları üzerinde tepinirken orgazmvari bir tatmin yaşayan bir gurup faşist gördüm. Ve bu zavallı gurubun samimiyetle kendilerinin medeni/ileri/Atatürkçü vs olduklarına inandıklarını gördüm. Bir avuç faşistten başka bir nane olmadıklarını hayatlarının sonuna kadar anlayamacaklarını düşünüp üzüldüm.



Nasıl medeni olunmaz?

Her kadının başını açıp suratında yarım kilo dandik makyajla sokağa çıkmasıyla ilerleyeceğimizi sanarak,
büyükşehir yerine anakent diyerek, Batı sömürüsüne karşı geçen yüzyılın en kaydadeğer başkaldırısının önderliğini yapmış ve diğer sömürülen toplumlara da ilham vermiş olan Atatürk'ü yorgan çarşafa indirgeyip öyle algılayarak, içinde bulunduğumuz çağda Türkiye ve Dünya insanlarının yüz yüze olduğu büyük sorunlardan bihaber şekilde abuk sabuk nutuklarla toplumu gererek medeni olunmaz. Olsanız olsanız kendi bir bok olmadan onu bunu ileri geri diye sınıflandıran, kişiliksiz, ezberci, şekilci, kendi kültürüne yabancı, taklikçi, özenti bir makak maymunu olursunuz. Sizin o minik beyniniz janti takım elbiseleriyle Beyaz Saray'da arzı endam eden George Bush'u yukardaki fukara Gandhi'den daha medeni zanneder. Sizin medeniyet sandığınız şey kendi çarpık kafa yapınızı başkalarına dikte etmekten başka bir şey değildir. Hiçbiriniz İran'da başını açan kadına anında müdahele eden devrim muhafızından daha medeni değilsiniz ve bu kafaylada olamazsınız.

Bu çarpık medeniyet algınıza en şahane eleştiriyi zamanında yaşlı ak sakallı bir hacı amca yapmıştı "
Fezaya çıktınız da paçanıza mı yapıştık?" diyerek. Kahve fincanı kadar beyni olana bir ömür yetecek kadar hikmet var şu sözde ama ibret alacak insan nerede?

Medeniyetin başı her şeyden önce sizin gibi olmayan,size benzemeyen hatta hoşlanmadığınız, başka etnik/dini/milli kökene ait, dünya ve ahiret inançları bambaşka, kılığı-kıyafeti bambaşka olan insanları da sevmeseniz bile hazmetmeniz, onlara düşmanlık etmemenizdir. Bu medeni bir insan olmanın üst mertebesi değil asgari gerekliliğidir.

Son olarak şunu da belirteyim ki Baykal da bu durumdan hoşnut olmadığını dile getirmiş ve bu işi organize eden hanımefendi istifa etmiş. Olay CHP AKP MHP atışması değildir. Bu kişiliksiz, kendinden başkasına yaşam hakkı görmeyen ve kendini bir şekilde kutsayan sapık, faşist kafa yapısı her partinin her oluşumun içinde farklı formalarda ziyadesiyle mevcut. Bence değerlendirilmesi gereken o topluluğun bu faşistlere ne ölçüde arka çıktığıdır.

|

5 Comments


bu canan arıtman tipli kadınların çoğalmasından korkuyorum gerçekten.


o kadınlara acıyorum kendilerini bu ülkenin "olması gerektiği gibi olan" kadınları olarak gördükleri için yazık onlara.

yazı oldukça hoşuma gitti bu arada söylemeden geçemem.


@ Pruebelle

Bende korkuyorum açıkcası çoğalmalarından çünkü bir yandan zorbalıkta sınır tanımayıp öte yandan solculuğu, sosyalistliği, medeniliği de kimselere bırakmıyorlar.

@ Aylak Kedi

Başkalarının nasıl olması gerektiğine karar verme hakkını kendilerinde görmeleri ilginç aslında. Acısam mı kızsam mı bilemiyorum.Teşekkür ederim bu arada.


ellerinize sağlık... yüzde bin aynı fikirdeyim '' hepimiz hrant dink'iz '' diye yürüyen binlerce kişiden kaç tanesi gerçekten inanıyordu buna. Büyük ''gazlı'' bir toplumuz ne yazık. herkes Atatürk'çü, herkes özgürlükçü. Ne yazık ki bahsettikleri özgürlük sadece kendi fikirleri için. Neden benim gibi düşünmeyen köşe yazarlarını da okumamayım? Belki başka bri açıdan bakarım, anlarım. öğrenirim, değişirim, hatırlarım, hak veririm, vermem, her neyse fena mı olur?


@ Sezi

Hrant Dink'in çıkardığı Agos'un ölümünden önceki tirajı da öldükten sonraki tiraj da ortada, hala okuyan yok o kadar yürüyen insandan birileri bu adamın derdi neymiş diye alıp gazetesini okumuyor.Haince öldürülmüş bir insanın üzerinden pirim yapma peşinde olan leş kargaları bir çoğu benim gözümde.

Öbür konuya gelirsek hiç fena olur mu, olması gereken odur. İnsan kendisi gibi olmayanlarla temas kurmaktan kaçar,farklı fikirleri dinlemekten, farklı görüşleri almaktan,değerlendirmekten, etkilenmekten korkarsa asıl o zaman gerilemeye başlar. Bağnazlık tam anlamıyla böyle bişeydir bence. Tutuculuk sadece dindarlara özgü bir durum değildir.

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır