9

Serdar Ortaç Türkiye'dir!

Posted by Trevanian on 02:35 in
Kimin işi ters gitse garip çıkışlar yapıyor. Galatasaray Türkiye'dir, Fenerbahçe 30 milyondur, Kahtalı Mıçı vicdandır vs... Bu da benden olsun: Serdar Ortaç Türkiye'dir! Serdar Ortaç Türkiye'nin aydınlık geleceğinin garantisidir. Serdar Ortaç Türkiye'nin Batı'ya açılan penceresidir. Niye?


1999 da Magazin bilmemneleri ödül töreninde Ahmet Kaya'yı sırf Kürtçe şarkı söyleyeceğim dedi diye afaroz ettiler. Ahmet Kaya PKK destekçisi olduğu için, bölücü olduğu için, gerici olduğu için vb olduğu için protesto edilmedi o gün. "Ben de Kürt kökenli olduğum için Kürtçe şarkı söyleyeceğim bir de klip çekeceğim" dediği için geldi başına herşey. Kahramanımız kitleyi önce kıvama getirdi. Bir şarkısını hemen milli unsurlarla modifiye etti. Ardından seni rezil ederim göndermesi yaptı. En ala Atatürkçü, en baba çağdaş cumhuriyet çocuğu O'ydu artık. Helal olsundu. Nasıl da ağzının payını vermişti Kürtçe şarkı söyleyeceğim üstüne bir de klip çekeceğim diyen Ahmet Kaya'ya.


Bu devirde kimse sultan değil

Hükümdar değil bezirgan değil

Atatürk yolunda tüm Türkiye

Bu vatan bizim ellerin değil


Devam ediyor

Seni birrr kalemde rezil ederim (Vücud diliyle kararlılık destekleniyor)

burada biraz tırı vırı yapıp finali şöyle yapıyor:

Ülkemi ellere veremem

O'nu kalbimin üstüne kazıdım

Elitler avuçları patlarcasına alkışladı O'nu. Ülkesine bağlı ve vatanseverdi. Popülaritesini arttırdı. Sadece 7 nota kullanarak (Evet evet sadece 7) yıllarca bu müzik piyasasında tutundu. Hayranlar fanclub!lar sahibi oldu.




Üzerinden çok vakit geçmeden öğrendik ki ülkesini kalbine kazıyan Serdar meğer asker kaçağıymış. Derdest edildi, hapis yattı. Sonra ülkesini seven insanlar paşa paşa askerliğini yaparken O 19 Ağustos depreminin getirisi olan 1 ay bedelli askerlik fırsatını kullandı. Ülkesini severdi ama o kadar da değildi. 1 ay yeterdi. Hem O hizmetini şarkılarıyla zaten yapıyordu ülkesine.


Aradan uzun uzun yıllar geçti. Gündem son yılların popüler konusu örovizyondu. O sene yarışmaya katılacak şarkıcı Kenan Doğulu idi. Türkçe İngilizce şarkı tartışmaları hakkında şöyle bir laf etmişti Doğulu:

"Türkçe sözde ısrar gerikafalılıktır."


Aha o da ne?! "Halk plajlara akın etti vatandaş denize giremedi" diye çıkışan, Türkçe'yi sonradan öğrenmiş insanların aksanıyla "pırt mentö " "Töplümsel süreç"diye kendince kafa bulan, aşağılayan, tanzimattan beri farklı suretlerde karşımıza çıkan, aslında çok çok iyi tanıdığımız ilerikafalı bu. Türkçe'yi, kültür bayrağımızı, kendimizi en iyi ifade ettiğimiz zengin dilimizi kafasında yaptığı ileri geri sıralamasında İngilizce'nin altına koyan ve bunu doğru bulmayanlara elindeki tek silahla belaltı saldıran kafa. Ne bileyim Arapça'yı İngilizce'nin, tek sesli Türk müziğini çok sesli Batı müziğinin altına koyan kafa işte. Neyse böyle cahilce ve tıynetsiz bir lafa vatansever insanlardan tepki gelmemesi mümkün değildi. Bir vatansever olan ve yukardaki vidyoda "Atatürk yolunda tüm Türkiye " diye bir doğaçlama bile yapan Serdar Ortaç "Dilin millî ve zengin olması millî hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk Dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil, şuurla işlensin " diyen Atatürk'ün izinden gider ve herhalde bu saçma demece sessiz kalmaz dedik haklı olarak. Kalmadı da. Bir açıklama yaptı hem de kendi resmi! sitesinden. Fakat sonuç tam bir hayal kırıklığı oldu bizim açımızdan. O vatansever Türk genci Serdar şöyle diyordu:

Sanki Kenan Türklüğümüze , demokrasimize , milliyetçilik gururumuza laf söylemiş gibi linç etmeye kalktık O nu sözlerimizle…

........

O ki Onuncu yıl marşımızı yeniden düzenlediği modern hali ile gururla okurken yıllarca alkışlanmış …

.........

Ama madem İngilizce şu an tek evrensel dil kabul edilmiş , ne yapalım yani tüm dünya kabul etsinde biz red mi edelim. (kendince yaptığı resmi açıklamadaki Türkçe katliamına hiç değinmiyorum dikkat ederseniz)

Haydaa. Daha 1999 da Kürtçe şarkı söyleyip klip çekeceğim dedi diye adama çatal kaşık fırlatıp arkasından hep beraber 10. Yıl Marşı söyleyen siz değil miydiniz? Adam ben Kürtçe şarkıyla Türkiye'yi şurda burda temsil edeceğim demedi, yarışmalara katılacağım demedi, Türkçe şarkı söylemek geri kafalılıktır da demedi. Alt tarafı kendi albümümde kendi klibimde, kendi kendime Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim dedi. Kimse de yayınlamak zorunda değil ben yayınlayacak yürekli insanlar tanıyorum dedi. Hepsi bu kadar. O gün O adamı afaroz ettiniz. Şimdi örovizyona Türkiye'yi temsilen yabancı bir dille katılmayı savunan Kenan Doğulu'ya olan yaklaşıma bak. İkiyüzlülük ne demektir bir çocuğa anlatmak istesem bunu örnek veririm.

Uluslararası bir platformda başarılı olacaksak Türkçemizle olalım olmayacaksak çok da umrumuzda değil diyen insanlara hakaret eden Kenan Doğulu'ya sahip çıkıyorsunuz. Kürtçe'nin adına tahammül edemeyen, anında hisleri kabaran Serdar Ortaçlar olarak Kenan Doğulu'ya toz kondurmuyorsunuz. Eh be arkadaşım Ahmet Kaya'nın günahı neydi peki ?

Oysa o Ahmet Kaya Adanolu'nun her evine bir şekilde girmiş, her odasında bir kere tıngırdamış bağlamayla müzik yapıyordu. O Ahmet Kaya Türkçe'yi en güzel kullanan sanatçılardan birisiydi. O Ahmet Kaya Attila İlhan'ın şiirlerini okuyordu. O Ahmet Kaya Türkçe'nin en güzel türkülerinden birini bize tanıttı. Anadolu'da pek tanımadığımız Azeri Türküsü Şiire Gazele'yi belki de en güzel o yorumlamıştı. Oysa o Ahmet Kaya, Kürt Ahmet Kaya, Kenan Doğulu'dan da Serdar Ortaçlardan da daha Türktü. İşte o Serdar Ortaçlar Bu adamı kendi tabirleriyle milli duygularla linç ettiler.

Serdar Ortaçlar... Onlar rüzgar ne taraftan eserse yelkenleri oradan şişirir. Şimdi özür diliyormuş, pişmanmış. Şimdilerde ulusalcı tavrı rafa kaldırıp esen açılım rüzgarlarından da nemalanmak istiyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Serdar Ortaçlar herkesten daha çok vatanseverdir ama askerliği ya 1 ay yapar ya hiç yapmaz, vergi kaçırmak için atmadığı takla kalmaz, okulda kopya çeker, akademik tezini çalar, fabrikasında kaçak elektrik kullanır, Neşet Ertaş dinlemeyi ya gericilik veya tarihi bir nostalji kabul eder, yerli kıyafet giymez, bozuk Türkçe konuşmaya özenir ama her fırsatta 10. Yıl Marşı söyler, (10. Yıl Marşı'nı İstiklal Marşı 'na tercih eder ne de olsa gerici Akif tarafından yazılmıştır, dil uzatamaz ama keşke başkası yazsaydı diye de içinden geçirir), laikliğin yılmaz bekçisidir kesinlikle ve kesinlikle albeni, çokokrem, çizi, halley gibi ürünler tüketmez, kendisinin herkesten daha Atatürkçü olduğundan emindir. Aklının ermediği konu yoktur. Bıraksalar depremi bile 1 hafta önceden tahmin eder. Fatiha'yı bilmez ama dini en doğru o yorumlar. Laz'ı Karadenizli demek sanır ama azınlıklar ve Lozan uzmanıdır. Ayrıca en hümanist, en kemalist, en medeni, en ileri, en batıcı, en doğucu, en en en hep O dur. Neticede Serdar Ortaç Türkiye'dir! Onların makamlarına, semtlerine, statülerine,koltuklarına uzanan eller bu ülkeye uzanmış demektir.

Sevgili Serdar Ortaçlar

Mahalle arasında top oyanayan çocukları sevmeden, yaz kurağında kurdu kuşu düşünüp kapı önüne balkona bir tas su çıkarmadan, sabahtan akşama kadar 3 kuruş için terini akıtan gene de yarı aç yarı tok yaşayan komşunun/akrabanın/dindaşının/takımdaşının derdiyle dertlenmeden, Anadolu'da söylenen Türküleri dinlemeden, İnek Şaban'a gülmeden, ömründe bir kere bile olsa horon, zeybek, teke, halay izlemeden, kekliği, bıldırcını, kırlangıcı, karatavuğu birbirinden ayırt edemeden, bu vatanda yaşayan insanları sevmeden Vatanı da sevemezsiniz. İsteseniz de sevemezsiniz, sevdiğiniz sansanız da sevemezsiniz ancak seviyormuş gibi yaparak kendinizi ve birbirinizi kandırırsınız.





|

9 Comments


çok güzel olmuş.
Bir çeşit parti gibi geliyor bana.Partinin konseptine göre de giyiniyoruz.Türkiye'de belli konular var zaten, her defasında ısıtılıp ısıtılıp yaşatılan. Geçenlerde de "kurban bayramı vahşettir" partisindeki, vejeteryan kıyafetli BUrger King, Mc donald's kütüklü bir grup yeni yetme de gözüme aynen böyle görünmüştü.
Olaylar,konular değişse de bıraktıkları tad o kadar aynı ki...


Arayüzler, uzuvlar değişse de arkada işleyen fonkiyon hep aynı. Sen başka türlü ben başka türlü modelliyoruz olayı ama durum, farkındalık aynı.

Bir şeyin farkında olmakla onu değiştirebilmek arasındaki ince fark yok mu o canını sıkıyor adamın aslında.


şiddet yanlısı bir insan değilim ama şu hayatta yolda önümden geçerken görsem tekme tokat dalabileceğim yegane insandır(!)serdar ortaç.

bu adamın bu ülkeye bu gençliğe yaptığını kimse yapmadı iddia ediyorum.

benim de kafamda bu adam ve bu olay hakkında bir yazı yazmak vardı ama aklımdakileri benim de anlatabileceğimden daha iyi anlatmışsın trevanian.

hani hep diyorlar ya blog yorumlarında "altına imzamı atarım" diye; işte onu yapmakla kalmam ertem şener olurum bu yazı için.


HBBA spekülasyonlara açık Ertem Şener hamleni kınıyorum daha da uzatmadan polemiği bitiriyorum :)

Serdar Ortaç insanına gelirsek her ne kadar boş beleş,müzik düşmanı bir insan olsa da yazının direk hedefi bu herif o onun saçmalıkları değil aslında.

Yapmak istediğim Serdar Ortaç çok hücrelisinden yola çıkarak "Serdar Ortaçlar" adı altında bir vatandaş kümesi profili vucüda getirmek ve onlara ağız burun dalmak (Mecazi anlamda).Çünkü bunlara tahammül edemiyorum artık. Yukardaki Adsız arkadaş niyetimi çok iyi anlamış ve bu yazıda ifade etmeyi beceremediğim bazı şeyleri de tamamlamış aslında yorumuyla.

Bak hiç Demet Akalın'a, Kont Adnan'a Ajdar'a, Davut Güloğlu'na kötü laf ediyor muyum? Alan varsa satsınlar şarkılarını, izleyen varsa çıksınlar ekranlara ne yapayım.


Gercekten cok guzel bir yazı olmus kardesim.


her yerinden öpüyorum ben bu yazının...

tutamadım kendimi.


@Koray
teşekkür ve selam ederim

@HHBA
Seni vicdanınla baş başa bırakıyorum :)


Biliyorsunuz kendisi şunu da demişti: Haiti'ye ne yardım edecem, Hakkari var. Filistin mi, e onlar din kardeşimiz. Bu demecini(!) izlerken sinirlerime hakim olamamıştım. Evet, Türkiye'deki insanların en azından %70'i böyle düşünüyor, maalesef Serdar Ortaç Türkiye'dir! Nefret ediyorum bu zihniyetten. İnsanlıkları bu kadar. Din kardeşimizmiş. Peh.


İzledim ben o vidyoyu. Biraz kafası güzel sanırım konuşurken. Gerçi ayıkken ne ki sarhoşken ne olsun?

Filistine ağlayacağımıza askerlerimize ağlayalım diyen akımı temsil ediyor bu adam. O'na kalsa gayri müslimlerin Filistin'e yardım etmesi de saçmalık. Mesela 19 Ağustos depreminde Yunanlılar'ın bize yardım göndermesi saçmalık. Yunanistan'da aç muhtaç mı kalmadı sorunlu olduğu devlete yardım ediyor? ABD de o kadar evsiz varken Rachel Corrie'nin ne işi var değil mi Filistin'de? Hele hele İsrail işgaline tepki veren Yahudiler kayıtsız şartsız vatan millet haini. Vizyonu bu kadar işte bunların.

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır