0

Otobüse Molotof atan Mazlumlar

Posted by Trevanian on 19:48

"Masum birinin canını yakmak, öldürmek sakat bırakmak kabul edileblir birşey midir?" diye sorsan 7 den 70 e herkesin vereceği cevap " tabiii ki değildir, olur mu öle şey, caniliktir, insanlık değildir..." benzeri birşey olur. Gel gelelim bu tarz eylemler menfaatlerine hizmet ettiği zaman hemen ağız değiştiriverenler var. Mesela bir kısım solcu masum insanların mağdur olmasına ilkin son derece şiddetle kaşrı çıkarken mesela Stalin'in cinayetleri için ne düşünüyorsun dersen hemen yapıştırır "Devrim için gerekliydi." Mesela Miloseviç'e ne gözle bakıyorsun dersin "Ne yaptıysa Yugoslavya'nın dağılmasını önlemek için yaptı " der. Yüzbinlerce sivili bilinçli olarak katletti dersin "ABD karşıtıydı da o yüzden indirdiler yoksa...." diye gevelemeye devam eder. Değişik akımlardan ve görüşlerden farklı örneklerle çeşitliliği arttırmak mümkündür.

Neticede günahsız insanlara acı çektirmeyi ilkin herkes kınarken bunu
din için/ devrim için/ vatan için/ demokrasi için/ medenileştirmek! için gibi ambalajlarla süslediniz mi ilkin karşı olanların çoğu yan çiziyor. Herşeyden önce din/devrim/vatan vesaire geliyor onlar için. Bunun bedeli ne olursa olsun onlar için ikinci planda. Yani masumlara tabiiii ki zarar gelmesin de dini/devleti/devrimi/ülküsü uğruna gelecekse de gelsin ne yapalım. Herkes kendine insaf, vicdan, insan hakkı, demokrasi itstiyor ama iş ötekine geldimi yaz çizmeye bahane üretmeye başlıyor.

Son yılların moda söylemi de
Barış. Dilimize pelesenk eden de DTP. Cumhuriyet kurulduğundan beri onlarca problemle karşılaştık. Kürtler de binbir sıkıntı çekti zorlukla karşılaştı eyvallah. Ama ülkemiz kimse için dikensiz gül bahçesi olmadı ki bugüne kadar. Sıkıntı çekmeyen işkenceden geçmeyen bir kesim kaldı mı? Hakkını aramak, kimliğini korumak için dünyada aklıbaşında hiçbir aydının savunmadığı teröre başvurmak, bunu yıllarca sürdürmek, öğretmen, doktor, asker, öğrenci, köylü, çoluk çocuk boğazlamak, yabancı servislerin elinde oyuncak olmak, uyuşturucu ticareti yapmak, şehirleri haraca bağlamak mıdır doğru olan? Barış adına bunlara meşriyet kazandırmaya çalışmak mıdır? MHP ye faşist diyorlar MHP nin en faşist vekillerinden 10 kat daha faşistler var DTP li vekillerin içinde.

Diyarbakır'da sokak ortasında bomba patlatıyorlar servis şoförü , öğrenciler ölüyor onlarca insan yaralanıyor. DTP li Emine Ayna çıkıp "
Barış için öldüler" diyor 23 yaşındaki bombacı için "çoçuğun bunu yapmasının sebebi devlet " diye ekliyor. Barış için servis bombalasan bile sorun yok yani. Ne yaparsan yap, nasıl katliam işlersen işle barış için ve aynı zamanda herşeyin sorumlusu devlet. Oh ne ala hayat. Sınırsız bir cinayet, katliam serbestliği. Ne yaparsan yap serbest.Yeter ki Barış için olsun.

Şu ara da taş, molotof atan mazlum çocuklar edebiyatı başladı. Hukuki mevzuatı bilmiyorum. Belki ağır yaptırımlar vardır ve gözden geçirilmesi gerekiyordur. Fakat esnafta cam çerçeve bırakmayan, polisleri öldüresiye taşlayan, benim ödediğim vergiylerle 2-3 trilyona alınan otobüsleri yakan 15-16-17 yaşında insanlar var. Bağımsız harekette etmiyorlar. PKK nın şehir kadroları tarafından organize ediliyorlar. Kardeşim orantısız cezalar düzeltilsin eyvallah ama biraz da taş atmayın otobüs yakmayın deyin bu çocuklara. Analarına babalarına, çocuklarınızı öncü birlik gibi polise sürmeyin diye öğüt edin. Göstericiye oratısız güç kullanan, kurşun sıkan polise en ağır ceza verilsin ama polise molotof atan kaldırım taşı, çapı bıçak fırlatan insanlara da sütten çıkmış ak kaşık muamelesi yapılmasın. Birine karşı çıkıp ötekinin arkasını pışpışlamak, cesaretlendirmek namuslu bir duruş değildir. İzmir'de atılan taşa ayrı Diyarbakır'da atılan taşa ayrı tavır takınmak (ne taraftan yana olursa olsun ) ilkesizliktir. Bunun gibi onlarca sınavda başarısız not almış taife çıkıpta insanı değerler, demokrasi ve barış nuktu atarsa kimse yutmaz.



Onca hengamenin keşmekeşin arasında Serap Eser adında bir kız çocuğu hayata gözlerini yumdu bugün. Bir insanın başına gelebilecek en acılı ölüm şekillerinden biriyle hemde. Yanarak. 8 Kasım'da durakta bekleyen İETT otobüsüne atılan molotof kokteylleriyle yaralanan lise son sınıf öğrencisi Serap Eser bugün hayatını kaybetti. Sadece evine gitmek isteyen bir öğrenci Barış uğruna gözü dönmüş canilerce diri diri yakıldı. Şimdi taş atan çocuklar için koparttığınız yaygarayı molotofla yanan 17 yaşındaki Serap için koparmazsanız tüküreyim ben sizin Barışınıza. Vicdan Yanlız Değildir diyerek ukala pozlar veren Almet Altan'ın vicdanı kaç kuruşlukmuş göreceğiz. Serap için kim sesini yükseltip katilleri kınayacak kim "Barış için öldü, katil devlet, molotof atan çocuklar aslında melek melek" diyerek yan çizecek göreceğiz. Hem de o kadar geç değil, yarın suyu çıkar.

|

0 Comments

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır