2

Fark Var

Posted by Trevanian on 17:52





Savcı, 'Başbakan'ı protesto hakkınız var, yasal olarak bazı şekillerde de yapabilirsiniz ama kalkıp da Başbakan'a orta parmak gösteremezsiniz' dedi.

Orada savcıya orta parmak göstermenin yazılı bir kuralı mı var diye soracaktım ama vazgeçtim. Orta parmak göstermek Yunan mitolojisinde barış işareti olarak da kullanılıyor. O işareti yapmadığım halde, yapmışsam belki barış işareti olarak kullanmışımdır.

Metalci işareti yapmakla orta parmak göstermek arasında fark var. Yapmadıysan çıkıp kesinlikle yapmadım dersin herhalde. Yapmadım deyip bir taraftan da açık kapı bırakarak hareketi savunmaya kalkmak ciddi kuşku uyandırdı bende. Ayrıca her hareket, küfür teker teker literatüre geçirilmez. Hakaret kapsamına girmesi yeterlidir. "Senin anneni, bacını, gelmişini, geçmişini ....." bu cümlenin yazılı bir kuralı mı var ? Yok. O zaman serbest. O mitoloji ayaklarını filan geçelim. Şimdi meclisde biri çıkıp Deniz Baykal'a orta parmak gösterse "Baykal'a zeytin dalı uzattı , barış işareti yaptı" diye mi yorumlarsınız? Çocuk mu kandırıyorsunuz?

Şimdi Tayyip'i ve partisini sevsek de sevmesek de bir olayı anlatırken namuslu olmak lazım. "Kendi arasınde metalci işareti yapan gençler gözaltına alındı" demek başka " Başbakan'a orta parmak gösteren gençler gözaltına alındı" demek başkadır. Şu an bahsedilen iki senaryodan hangisi doğru tam olarak bilmeden birisinin üzerinden propaganda yapmak doğru değil.

Yalnız çocuklar orta parmak göstermiş bile olsa yapılan muamele kesinlikle yanlış bunu da söylemek lazım. Hakaret ettiyseler prosedür nedir tam bilmiyorum ama verirsin mahkemeye alırsın tazminatını. Ne hakla karakola götürüp hangi partiye oy verdin diye sorarsın ? Sana ne, kime ne elemanların hangi siyasi partiye oy verdiğinden veya oy kullanıp kullanmadığından? Aynısını Mersinli çiftçiye de yaptılar.

Ayrıca şu Gürsel Tekin'inde popüler olucam diye yaptığı ucuz siyaset onu belki partisinde biryerlere getirir ama daha fazlası olmaz yani. Fotoğrafta da metalci pozu vermeye çalışan İbrahim Tatlıses fanı gibi durmuş. Yeni bir trend başlatacak diye korukuyorum. Yarın birgün AKP nin İstanbul İl Başkanı çıkar uzun saçlı top sakallı gençlere rozet takıp "Metalci Açılımı" yapmaya kalkarsa şaşırmayın derim.

|

2 Comments

SinboKOD32 says:

Haberi televizyonda gördüğümde ağzım açık izlemiştim. En sonunda yapılan o poz..ağhk..."metalci pozu vermeye çalışan İbrahim Tatlıses fanı" helal doğrusu muhteşem benzetme olmuş ve o metalciler de(hakiki metalciler hepsi alınlarından öpüyoruz|:P)amma cesurmuş valla neydi o öyle. Sonra g.t korkusundan gidip zhp tatlısesine sığınmak...(Y) ve sonra da bir güzel mitolojiye bağlamak... Uuh.. Neyse herkes kendi işine bakar da yazı müthiş koymuş lafı ortaya yazan zata bol teşekkürler...


Ben de teşekkür ederim yorumun için ..

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır