0

Google Earth’de Piramit Savaşları

Posted by Trevanian on 07:42 in , ,

Uzunca süre gizem ve bilim kurgu ihiyacımızın önemli bir kısmını karşıladı Mısır Piramitleri. Kerametleri sıralandı, ilk giren bilim adamlarının radrasyondan öldüğü, onları yapanların aslında ne kadar ileri oldukları, taşların nereden nasıl geldiği,mumyalar, mezar hırsızları, aya güneşe dünyaya göre konumlarından kerametler çıkarmalar, ,efsaneler,uzaylılar vesaire… Ama Mısır Piramitleri’nin popülaritesi açık bir şekilde git gide azalıyor. Keops’un taban alanıyla Sfenks’in kafasının eğrilik yarıçapının çarpımının logaritmasını aldığında bilmemne elementinin atom numarasını veriyor gibi bağıntılarla gizemli piramitler imajı güçlendirme çabaları atık pek başarılı olamıyor. Bir kelime bir işlemden keramet türetme olayından sıkıldı insanlar . Son yıllarda Amerika Kıtası’ndaki  Aztek ve Maya Piramit’leri listelerde yükseliyor.Piramit gizem, keşif  ilgisi bu kıtaya kaydı biraz.

Geçen hafta gündemde Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı zulümler vardı. Bu bölgenin ilginç bir özelliği daha var ki pek bilinmez aslında. Uygur Bölgesi’nde 100 den fazla piramit var.  Mısır Piramitleri’nin en büyüğü 100. metre yüksekliğindeyken burada 1 tane 300 metrelik piramit var mesela. Çin’in herkesce malum yönetim anlayışı sebebiyle dünya pek fazla bilgi sahibi değil bu piramitler hakkında.

Doğu Türkistan gündeme gelince  Google Earth’e girip şu piramitlere bir bakayım dedim.  Çinlilerle Türkler  piramitleri etiketleme üzerinden sahiplenme yarışına girmişler, bir piramitte 7-8 tane etiket var yani.

 cin1            turk1

Çin piramitleri ve Türk Piramitleri diye ayrı ayrı aratıldığında çıkan sonuçlar (Büyütmek için tıkla)

cin             turk

Aynı Piramit Üzerindeki Farklı Etiketler

Uygur Bölgesindeki Piramitler anlatılana göre II. Dünya Savaş’ında O bölgede alçak uçuş yapan ABD li bir pilot tarafından görülmüş ve belirli bir ilgi çekmeyi başarmış. Baskıcı Çin Rejimi yabancı bilim adamlarının bu piramitlerin olduğu bölgede araştırma yapmasına hemen hemen hiç izin vermiyor. Bu bölgeye orada yaşayan insanlarında gişiri kontrollüymüş galiba. Dahası Piramitleri üstüne kum serpip son derece de intizamlı bir şekilde ağaçlandırmışlar. Ağaçlar o kadar  düzgün bir geometriyle dizilmiş ki böyle kendiliğinden oluşmuş havası da yok resmen kasıtlı yapılmış.  Şaka gibi başka söyleyecek söz gelmiyor aklıma.

yasak turk piramitleri cin 32 (6)

Çin’in kontrolünde piramitleri inceleyen tek yabancı Hartwing Hausdorf’ tan bir Fotoğraf

5xian07gao6

Çok güzel saklamışsınız hiç belli olmuyor

Bu piramitlerin en az birkaç bin yıl önce  inşaa edildiği tahmin ediliyor. Bölge her daim Türk bölgesi ve Çinliler’in yukardaki fotoğrafları yaratacak kadar çekindikleri ve saklamaya çalıştıkları bu piramitlerden tarihe dair ezberleri bozacak bilgilere ulaşılabileceği açık.  Uzandan bile görünüyor diye şehir efsanesi türetilen “Duvar”ı dünya turizmine pazarlamak için elinden geleni yapan Çin bu piramitleri tema vakfı gibi 100bin meşe palamuduyla erozyondan korumak için ağaçlandırmıyor herhalde. Bunların Çin tarihine ait Çinlilerin yapıtığı Piramitler olmadığı çok aşikar.  Namuslu bilim adamlarının burada araştırma yapmasıyla Türkler’i  Göktürkler’den başlatıp Selçukluya kadar at sırtında gezen göçebe toplum diye anlatan artık iyice bayatlamış  safsatanın kökünü kazıyacak sonuçlar elde edilir  belki  belli mi olur? Neticede bugün yazıyı bulan kavim olarak kabul ettiğimiz 3000 yıl önce her bakıman çok ileri bir seviyede olan Sümerler’in varlığından haberi yoktu insanlığın 19. asıra kadar.

|

0 Comments

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır