0

Taraf olmak böyle bir şey değildir

Posted by Trevanian on 13:12 in , ,
Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri NTV den yapılan aramalarla düşürülmüş. Hayırdır inşallah! Helikopter daha havalanmadan NTV santrallerinden 139 defa Yazıcıoğlu'nun telefonu aranmış. Uzman(!)lara sormuşlar bir de. Tarafın haberinden bire bir aktaralım :

Belgeleri ve arama kayıtlarını gösterdiğimiz her iki mühendis de, aramaların manyetik bir alan yaratmak için yapıldığını iddia etti. Mühendislere göre “Helikoptere daha önceden bir çip yerleştirildi. Telefon aramalarıyla elektro manyetik bir alan oluşturuldu ve helikopterin GPS ve yükseklik göstergesi olan Altimetre cihazları bozuldu. Bu nedenle helikopter pilotu Kaya İstektepe olduğundan daha yüksekte uçtuğunu zannederek, dağların üzerinde uçtuğunu düşünüyor ve hızla dağa çarpıyor.”


Bu konu iki gün boyunca Tarafta Mehmet Baransu tarafından işlendi. Hem de sürmanşetten. Hadi habercilikten anlamıyorsun, hadi zekan sıfırın altında akıl edemiyorsun, be adam hiç mi 3. sınıf suikast filmi izlemedin? Adam helikoptere çip takıp telefonla sinyale gürültü karıştıracak kadar karmaşık işlere girdikten sonra aramayı NTV nin santralinden mi yapar diye kendine hiç mi sormadın?

Basın sorumsuzluğu böyle
birşey işte. Bu tarafın ilk vukuatı da değil. Sağlık ve desteksiz verilerle birilerini suçluyorlar. Adam veya kurum kendi suçsuzluğunu ispatlamak için tepinsin dursun. Gerçek ortaya çıktığında da sanki ufak bir yazım hatası yapılmış gibi "o haber öyle değilmiş ama...." diye başlayıp laf ebeliğiyle kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar ve yarım ağız bir özür. Namuslu bir gazete gibi çıkıp açık açık"Bu haber elimizde patladı, büyük gazetecilik yanlışı ve terbiyesizlik yaptık , mağdurlardan özür dileriz" diyemiyorlar.

Olayın aslı ne mi? Mirgün Cabas'a İHA'dan Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü haberi geliyor. O da NTV'nin dış haberler bölümü dahil her biriminden helikopterdekilere ulaşıp haberi teyit etmeye çalışıyor. Çünkü böyle önemli bir haberi bizim kaynağımız İHA'dır deyip teyid etmeden yayımlamayı doğru bulmuyor bir haberci olarak. O helikopterde bulunanlar NTV nin çeşitli telefonlarından yaklaşık 25o defa aranıyorlar. Arama kayıtları hem Türkiye saatine göre hemde Greenwich'e göre. Malumunuz biz GTM+2 saat dilimindeyiz. Haliyle GTM ye göre tutulan kayıtlarda NTV helikopteri düşmeden önce aramış gibi görünüyor. Ufak bir teknik bilgi isityor demek ki kayıtları incelemek. Ortaokul çocuğunun sahip olduğu bilgiden yoksun sarsıcı! haberciler de komploculuk oynuyor kendi çaplarında. Sonra da çıkıp gazetelerinde vicdan! temalı çıkışlar yapıyorlar. Vicdan bu haberin neresinde?

Yazı işlerinde Mirgun Cabas'ın Tarafa verdiği cevap için tıklayın

|

0 Comments

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır