0

Costner Vural'a açıldı: "Ben öyle bişey demedim ağbi"

Posted by Trevanian on 21:38 in , ,

THY apronunda deve kesilmesi şirketin imajını ciddi şekilde zedelemişti. Deve olayıyla çizilen karizmanın düzeltilmesi için çuvalla para harcanıp Kevin Costner'lı bir reklam kampanyası hazırlandı. Costner onlara göre biçilmiş kaftandı. Zaten daha önce kendisine sorulan "Atatürk'ü oynamak istermisiniz?" Sorusuna "olabilir" cevabını vererek Türk halkının gönlünü fethetmişti. Reklam olayından sonra ısrar kendisine sorulan Atatürk sorularına "Bir Türk oyuncunun oynaması daha uygun olur" diyerek kibarca hayır cevabı verdi.

Gel zaman git zaman bir açılım açıldı Türkiye'de. Tartışmaların hararetle devam ettiği bir dönemde AKP Genel Başkan Yardımcısı anyı zamanda bir akademisyen olan Edibe Sözen şöyle bir yazılı açıklama yaptı:

Costner, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile temas kurarak, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve insan haklarına verdiği değerin yeni bir ifadesi olan demokratik açılımı candan desteklediğini söyledi.

Yaşasındı. Açılımı koskoca Costner da destekliyordu hem de CANDAN. Artık bu hamlenin karşısında kimse duramazdı. Costner'ın Türkiye, Ortadoğu ve Dünya siyasetinde önemli bir yeri vardı. Onun desteklediği proje yükselir karşı çıktığı proje ölü doğardı. Bu destekten en çok zararı görenlerden MHP olayın peşine düştü. Muhalefetleri taban kaybediyordu. Derhal bu desteğin doğruluğu araştırılmaya başlandı. Eğer doğruysa durumu ancak Brad Pitt'in Erciyes'te yapacağı "Açılım Türkiye'yi ayrıştırma projesidir" açıklaması kurtatırdı ki şu an için pek gerçekçi bir beklenti değildi. Bu arada Baykal'da Costner'a sert çıktı ve Türkiye'nin iç işlerine karışmakla suçladı. Diplomatik dilde ağır bir ihtamdı bu.

Beklenen haber Türkye'nin üçüncü en çok oy alan partisi olan MHP'nin Grup Başkan Vekili Oktay Vural'dan geldi. Edibe Sözen'in yaptığı yazılı açıklama asparagastı. Costner'ın menejeri herhangi bir açıklama yok dedi. Yaşasındı. Artık Brad Pitt'in sert çıkışlar yapmasına gerek yoktu. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılını belirleyecek süreç farklı bir yöne evrilmişti. Costner yıkımından sonra AKP tanıtım ve medya başkanlığı değişik arayışlara girdi. George Colooney önderliğindeki Ocean's Eleven'ın grup halindeki desteği belki bu mağlubiyeti hafifletirdi....

Bu hikaye böyle uzar giderdi. Bir Türk dünyaya bedeldi. Ama Türkiye'nin en büyük siyasi partileri 30bin insanın ölümüyle sonuçlanan ve muhtemelen önümüzdeki yıllarda da binlerce can alacak olan bir sorunu çözüm hamlelerini pop kültürüne yem etmişlerdi. Yapılacak hamlelerin doğruluğu veya yanlışlığı Batı'da, Amerika'nın bile en batısında,Los Angeles'da film çeviren Türkiye'de böyle bir sorun olduğunu bile bilmeyen hatta önüne harita koysan Türkiye'yi 5-10 dakikada zor bulacak bir adamın kanaatiyle ispatlanır olmuştu. Oryantalistlerin ütopyası gibi bir durumdu. Bunu yapanlarda kuş beyinli magazin muhabirleri değil Dr. veya Prof. Dr. gibi titrleri olan, en büyük siyasi partilerde en önemli yerlerde olan insanlardı. Bir Türk dünyaya bedeldi de Türkle bu kadar da dalga geçilmez, Türk vatandaşı bu kadar aşağılanmazdı.

Biz de bunlar olurken Kevin Costner memleketinde kendisi üzerinden dönen tartışmalardan bihaber şekilde hızla düşen kariyerini nasıl toparlarımın hesabını yapıyordu. Adam ne yapsındı. Siyasi herhangi bir konuda ağzını bile açmamıştı. İyi bir para karşılığında reklam filminde oynamış kendisine sorulan sorulara kibarca cevap vermiş ve etliye sütlüye karışmadan evine dönmüştü.


|

0 Comments

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır