5

Onu Bunu Bırak da Bi Besim Tibuk Vardı o n'oldu ?

Posted by Trevanian on 14:08 in ,


En sıradışı siyaset adamlarından biriydi Besim Tibuk. Amblemi Yunus olan LDP ( liberal demokrat parti) nin kurucusu ve genel başkanıydı. Sonradan kayboldu ortadan, siyaseti bıraktı. Tipik bir liberal olarak devlet küçülsün, elini eteğini çoğu yerden çeksin, hantallıkdan başka bir şey getirmiyor görüşünün üzerine inşaa etmişti siyasetini. Kayda değer bir oy hiçbir zaman alamadı ama onun ilginç önerileri ve garip protestoları hafızalarda resmen yer etti.

En başta " Ofsayt kaldırılsın, kaleler büyütülsün, millet gole doysun maliyeti olan birşey değil neticede" diyordu. İktirada gelirse ofsaytı kaldıracağını vaadediyordu :)) Fifa'ya da 2 defa mektup yazmış bu konuda. Kalelerin büyütülmesini biz de tartışıyoruz ama ofsaytı kaldırmayı düşünmüyoruz diye geri dönmüşler adama :))

Kabotaj Bayramı'nda üzerinde "Sabotaj Bayramı" yazan siyah bir çelenkle bir devlet kurumunun önünde görünmüştü bi ara..

Bir de "Fenerbahce sezon başında şampiyon ilan edilsin diğerleri ikincilik için yarışsın. Ülkenin çoğu Fenerbahçe'li ve bu yüzden mutsuz" çıkışı var ki beni benden almıştır yani .....

"Türkiye'yi kara para cenneti yapacağız, para gelsin de nerden gelirse gelsin bize ne... Paranın akı karası olmaz" diyordu bi tv programında...

|

5 Comments


bloguna "ohaaa besim tibuuuk" diye geldim zaten. ne kadar neşeli ne kadar sevimli bir adamdı o. kimseyi dinlemezdim onu dinlerdim. dediğin gibi yeterince oy alamayınca siyaseti bıraktı.
ekonomiyle ilgileniyordu, çözümler üretiyordu (her ne kadar uygulanabilirliği pek olmasa da), adam severek yapıyordu işini.
nerde o eski siyasetçiler, şimdikiler hep asabi hep asabi. artık hep kavga izliyoruz, hep hakaret...


Sempatik adam vesselam :))

TGRT haber için mikrofonu alıp kuyrukda bekleyen vatandaşların arasına karışıp onları devlete karşı kışkırtması var ki izlemen lazım :))


akpartinin silip süpürdüğü
partisinin binde üç oy alıp siyasete küstüğü seçimlerde oyum nasip olmuştu liberaldemokrat partiye.

ve menderesin mezarının başında
"ıvır zıvır bayramları kaldırıp bu günü demokrasi bayramı ilan edeceğiz" demişti.
işte onun hatırına....


kendisi Demokrat Pariti'yi tekrar kuranlardan zaten... Tabi bugün ki DYP den bozma DP değil kastettiğim.


Yahu gül gül öldüm : )

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır