0

CHP Gibi Muhalefetin Olsun Sırtın Yere Gelmez

Posted by Trevanian on 15:56

CHP GENEL BASKANI DENIZ BAYKAL

Bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Benim için en heyecanlı kısmı elimde çay, tv önüne geçip açılan sandık sayısını, nerede kimin önde gittiğini ve AKP ve CHP nin İstanbul’daki garip açıklama yarışını takip etmek oldu.

Bu ara herkes “Seçmenin verdiği mesaj”ı tartışıyor. Bu seçim moda bu. Yazarı, çizeri, televizyoncusu mesaj analizi derdinde.  Ben de Deniz Baykal’ın kaç seçimdir almadığı mesaja değineyim istedim.

Bir önceki seçimde mahallede maç yaparken “Top benim. İstediğim olmazsa alır giderim” diyen  şımarık çocuklar gibi halkı hiçe sayarak Cumhurbaşkanlığı krizi çıkardı ve AKP ye hayal bile edemeceği bir oy oranı kazandırdı % 47.  Abdullah Gül bile krize kadar oylarının % 30-35 civarı olduğunu söyledi o sıralar.

Bu yerel seçimlere gelirsek CHP nin yaptığı yanlış bir değil iki değil… Başkent Ankara’dan başlayalım. Melih Gökçek en antipatik siyasetçi sanırım. Beypazarı’nda efsane işler yapan Mansur Yavaş dikilmiş karşısına. Oyunu kesinlikle bölecek belli. CHP iyi bile değil, vasat bir aday çıkarsa alırdı Ankara’yı. Ama Baykal ne yaptı ? Zamanında listeleri İmralı’dan geliyor dediği başarısızlık abidesi Karayalçın’ı aday gösterdi. “Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek” diye bir laf var ya CHP Ankaralı’ya ölümü gösterdi Karayalçın’la. Hiç aday çıkarmasa Mansur Yavaş bile harcardı Gökçek’i.

261120081300023417792_3

Bir ara çakma sanatçı modası vardı hatırlarsınız. Tipi, sesi,  adı mevcut ünlülere benzeyen şarkıcılar türemişti. CHP Şişli’de  Çakma Sarıgül, Muharrem Sarıgül’le şansını denedi, komik duruma düştü. İşte Baykal’ın vizyonu bu kadar.

Eskişehir’de sağ-sol herkes AKP ye karşı Büyükerşen’i desteklerken CHP karşısına aday dikti bir tane . Oysa DSP Ankara’da aday çıkarmamıştı. Neyse ki kaydadeğer bir oy alamadı.

Kılıçdaroğlu’yla temiz siyaset imajını yaratmışken, haklarında onlarla yolsuzluk davası açılmış ve bir kısmı aleyhlerine sonuçlanmış şaibeli bazı İstanbul ilçe  Belediye Başkanlarını tekrar aday gösterdi.

Meclisteki duruma bakarsak, Deniz Feneri dahil hiçbir konuda hükümeti sıkıştıramadı. Koca ana muhalefet çicekçi siyasetçimiz Kamer Genç kadar bile etkili muhalefet edemedi. AKP istediği gibi at oynattı.

824

Neticede AKP ve Tayyip Erdoğan  en fazla % 30 civarı bir oyla koalisyonun en büyük ortağı olabilecekken ilk genel seçimde sanş ve Cem Uzan sonrakinde de Deniz Baykal sayesinde iki dönem tek başına iktidar oldu. CHP milletin hassas damarlarına basa basa sağ seçmeni AKP çatısı altında topladı, DYP ve ANAP siyasi arenadan silindi. Yani bir muhalefet ancak bu kadar yardımcı olur. Ne diyeyim Allah herkese CHP gibi muhalefet nasip etsin… Cemil Çiçek’in zamanında ettiği bir laf geldi aklıma onla bitireyim;

“Bir siyaset bilimci nasıl iktidar olumaz diye bir çalışma yapmaya kalksa CHP den daha iyi bir laboratuvar bulamaz”


|

0 Comments

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır