2

Bu haber başka yerde yok : Meşhur kahvaltıda neler yaşandı?

Posted by Trevanian on 04:51

Ajda Pekkan'ın Yıldırım Aktuna ile aşk yaşıyor diye yasaya yapılan bir rötuşla "
Devlet Sanatçısı" ilan edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Haliyle kuruluşundan beri uğraştığı en büyük sorunun çözümünde sanatçı sıfatı altında Demet Akalın, Nihat Doğan, Seda Sayan, Alişan ve Davut Güloğlu gibi tiplerden medet umulması pek de şaşırtıcı bir durum değil. Hatta gözlerim Ankaralı Namık, Serdar Ortaç,Petek Dinçöz, Şahin K, Aydemir Akbaş ve Ayşe Hatun Önal gibi diğer değerli isimleri aradı ama ya unutuldular ya da yoğun programları dolayısıyla iştirak edemediler.

Büyük yankı uyandıran kahvaltıya geçersek, ismini vermek istemeyen bir kaynaktan edinilen istihbarata göre olay kahvaltının basına kapalı kısmında şunlar yaşandı:


Bodrumda verdiği konserde beklediği atmosferi bulamayınca "Dağdan mı geldiniz, Diyarbakır'dan mı?" diye tepki gösteren Demet Akalın "Kürt Sorununa Bebek Modeli" isimli bir çözüm önerisinde bulundu. Bebek'te yaygın olan tiki dili ve terminolojisinin uzman bir ekip tarafından Kürtçe'ye uyarlanması fikri sanatçılar arasında takdirle karşılandı.

Askerliği tecil ettirmek için kendisini Tepecikspor'da futbolcu gibi gösteren büyük vatanseverlerden Alişan, "
Tepecikspor'un kapıları Türk / Kürt/ Laz / Çerkes tüm asker kaçaklarına açıktır, hepimiz kardeşiz ayrı gayrı yok!" deyince duygu dolu anlar yaşandı, sanatçılar göz yaşlarına zor hakim oldu.

İlk çıkışını "Benim olmazsan taciz ederim, benim olacaksın sana yemin ederim" isimli sapık/saplantılı şarkışıyla yapan ünlü sanatçı ve çiçeği burnunda siyaset adamı Nihat Doğan Güneydoğu'da kadın hakları alanında büyük ihlaller yaşandığını dile getirdi ve sanatçıları bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti.

Kısa adı IFFHS olan Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından "Şubat ayı Orta Doğu ve Balkanların en güvenilir kadını" seçilen Seda Sayan "Elma krom ile Kürt kadınlarının da zayıflamasında her türlü sorumluluğu almaya hazırım" dedi.

Mustafa Sandal "
Bakın ben burdayım, sosyal olaylara ilgisiz değilim, halbuki Tarkan öyle mi? Zaten dans figürlerinin çoğunu benden arakladı ama bu konuda polemiğe girmek istemiyorum sanatçı kişiliğime yakışmaz" dedi.

Kahvaltıda ayrıca İbrahim Tatlıses'in "
Aç ayı oynamaz" diye şaka yaptıktan sonra yoğurduğu çiğköfteyi Dolmabahçe Sarayı'nın tavanına yapıştırması, Teoman'ın daha önce tartışmalı olduğu bir paparazziyi tartaklaması, Hakan Peker'e 12 farklı sanatçı tarafından Benjamin Button esprisi yapılması diğer dikkat çeken olaylardı.

Organizasyonun sonunda sanatçılar ve siyasiler bu toplantının Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi yönünden çok faydalı olduğu ve tekrar edilmesi gerektiği konusunda hemfikir oldular. Daha geniş bir katılımla Mart ayında da Topkapı Saray'ında toplanarak mangal yapıp kuzu çevirmek üzere sözleştiler.

|

2 Comments


halkı ilgilendiren bölüm de zaten basınsız olan bölümdü. çok bilgilendim, merci :)


ne demek, hizmet için varız :)

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır