3

Kazalarla Yitirdiğimiz Değerler

Posted by Trevanian on 22:43 in , ,

Geçen hafta helikopter kazası sonucu Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 insan hayatını kaybetti. Şöyle bir düşündüm yakın tarihte bazı üç önemli devlet adamını kuşkulu kazalarda kaybettik. Yeri gelmişken onları bir daha analım istedim…

Adnan Kahveci

KAHVECI

Adnan Kahveci’yi 1993 yılında trafik kazasında hayatını kaybetti. Olayın suikast olma ihtimali çocukları dahil birçok kişinin aklını hala kurcalamakta.

Türkiye’nin gördüğü en zeki insanlardan birisi Adnan Kahveci hakkında öğrendiklerimiz kadarıyla. Eski sınav sistemi ÖYS de tüm soruları doğru cevaplayan tek isim sanırım. ANAP çatısı altında millet vekilliği ve bakanlık yapmış. Siyasi hayatı boyunca irili ufaklı yüzlerce proje üretmiş bazıları hayata geçirilmiş bazıları geçirilememiş. Ama o her alanda sürekli fikir üretmiş.

The Özal kitabında anlatılıyordu sanırım Özal Cumhurbaşkanı olduğu zaman Çankaya köşkünde onlarca dinleme cihazi bulup imha etmiş. Tam bir Deha olduğu konusunda tanıyan herkes hemfikir.

Zamanında Kürt Sorunuyla ilgili hazırladığı raporda bahsettiği adımlar onlarca yıl sonra atılmaya başlandı malefes. O raporun girişteki birkaç cümlesi

"Kürt sorunu bugün Türkiye'nin gündeminde enflasyon ve işsizlikten çok daha önemli bir boyut kazanmıştır. Sorunun çözümü için somut ve kapsamlı öneri üreten hemen hemen yok gibidir. Ayrıca hiç kimse kusurlu olduğunu kabul etmemektedir. Sorunun bugüne kadar çözülememesinin tek sebebi Türkiye'nin bunu çözecek demokratik olgunluğa erişememiş olmasıdır."

Recep Yazıcıoğlu

vali-recep-yazicioglu

Recep Yazıcıoğlu’nu gene bir tarafik kazasında kaybettik. Hayatı yakın zamanda bir diziye ve sinema filmine konu oldu. Haliyle toplum tarafından nispeten tanınan, bilinen bir insan. Türkiye’nin en genç valisiydi. İnatçı ve idealist kişiliği ve sıradışı uygulamalarıyla çokça gündeme geldi. Çok kişinin ayağına bastı o yüzden seveni kadar düşmanı da boldu.

Yazıcıoğlu’nun ölümün ardından da ciddi komplo teorileri ortaya atıldı. Neticede kabiliyetli, zeki ve karakterli bir devlet adamını şu veya bu sebepten en verimli olacağı dönemde kaybettik.

Eşref Bitlis

esref

Orgeneral Eşref Bitlis’i 1993 yılında bir helikopter kazası sonucu kaybettik. Türkiye’de en fazla tartışılan ve üzerinde en çok şüphe bulunan ölümlerden birisidir Eşref Bitlis’inki.

Çekiç Güç’ü , Jitem’i , Barzani’yi, uyuşturucu kaçakçılarını ve PKK yı karşısına almış bir komutandan bahsediyoruz. Tam anlamıyla aydınlatılamayan bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesinin arkasında başka şeyler aramak kadar normal bir durum olamaz herhalde.


|

3 Comments


nerelere kayboldunuz sayın trevanian? :(


ne zaman Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir insan çıksa bu milletin karşısına birilerinin işine gelmediği için ya öldürülmüş ya da engellenmeye çalışılmış.


@ arjantin

Buralardayım da başım yoğun şu ara yazamadım hiç...

@ defne

işini doğru yapanlar illaki birilerinin huzurunu kaçırıyor demek ki...

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır