3

Kaçak Yayın

Posted by Trevanian on 17:45 in ,

 Eski sayıları geçti elime geçen dergileri kurcalarken. Tüm gazetelerde aynı haberlerler sadece yorumlar farklı. Haber bültenleri keza öyle. Bu tek düzeliği bozan, aykırı, bağımsız biraz da arızalı dergilerden biriydi Kaçak Yayın.

Maşallah dediğim 3 gün yaşamaz benim. Ben takip etmeye başladıktan sonra 9-10 sayı ya çıktı ya çıkmadı dergi yayından kalktı… Eski sayılarını aradım geçen, sorduğum hiçbir sahafta bulamadım…

Kriz vurdu, tirajı düştü, zaten tiraji hiç artmadı derken bir dünya dergi yayın hayatından çekildi sessiz sedasız son bir iki yılda…

        

  (Kapakta Gazze’de İsrail askerlerine taş atan adam Edward Said bu arada)

11972015_0

 

kacakyayin


|

3 Comments


elimi attığım dergi kurur benim de bu dergi konularında. Bu Kaçak YAyın bana Gerçek Hayat dergisini anımsattı yalnız.Bağlantılılar mı bir fikrin var mı?


Gerçek Hayat haftalık haber dergisi.. Kaçak Yayın kültür-edebiyat dergisiydi gündemden bağımsız yazılar da bol miktarda olurdu içinde..

Aralarında organik bir bağ yok bildiğim. Ama ikisinde de zaman zaman Nihat Genç'in yazıları yayımlandı, ikiside doğrudan veya dolaylı olarak Doğu Konferansı'na katkıda bulunmuş, anti emperyalist çizgide yayınlar. Birisi biraz daha muhafazakar, öteki bildiğin Leman zihniyetine sahip aynı ruhta iki dergi işte :))


Gerçek Hayat gündemden bağımısız değil evet. Kapak tasarımını görünce bir bağ kuruverdim kabul. Edward Said ve İsmet Özel birilerine aitmiş gibi oldu affola:))

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır