4

Profilime Kim Bakmış ?

Posted by Trevanian on 17:53 in , , ,

Kapitalist sistemin iddia edildiği gibi yaratıcı zekayı arttirmadığını aksine körelttiğini, bunu da insanları başta yaptıkları işlere olmak üzere, yabancılaştirarak gerçekleştirdigini savunanlara son zamanlarda hak vermeye başladım.Galiba bu günlerde insanlari manipule etmek hiçbir dönemde olmadığı kadar kolay .

Beni bu düsünceye iten son şey ise facebookda arkadaşlarimdan aldığım "grup" davetleri oldu. Internetten geniş kitlelere ulaşmak için eskiden "forward e-mail" lerle e-posta adresleri toplanırdı. Herkese en az birkaç defa gelmiştir sanirim .

"
Bu mail 100.000 kisiye forward edilirse kanserli bir çocugun hastane masraflarini bilmem kim karsilayacak" tarzi duygu sömürüsü yapan "seven eleven pkkli tüm arkadaslarina yolla" ve "danone Türk çocuklarini gerizekali! yapiyor, herkes duysun forward et" diye milli hassasiyetten şansını deneyen "Bu mail i 20 kisiye yollamayan herkesin allah belasini verdi, istersen yollama" tarzi tehdit eden ve " Bunu 30 kisiye yollayan herkesin sansi açildi sende dene ne kaybedersin" tarzi daha masum olan, "MSN parali oluyo su zamana kadar 20 kisiye yolla bu maili" :) bile diyen e-postalari bilmem hatirlar mısınız. Muhtemelen sizin de bikmadan usanmadan bunları "forward" eden arkadaşlarınız olmustur. Bu furya bitti gibi ama hala "forward" edenler varsa söyleyeyim etmeyin, bunlar reklam maili atmak için aktif e-posta toplama hamleleriydi. Hani "ulan bana niye günde 600 tane spam geliyo" diyosun ya bundan işte.

Bu furya bitti bitmesine ama bu zihniyet ve yöntem simdi facebook da kabuk degiştirmiş bir şekilde yaşamaya devam ediyor.Ne kadar başarılı olduklarını gördükçe bu yazinin birinci paragrafının birinci cümlesindeki düsüncelere kapiliyorum.

Bu davetleri bana yollayanlarin hemen hepsi çok iyi üniversitlerde okuyan veya oralardan mezun, ortalamadan daha bilinçli ve uyanik olmalarini bekledigim insanlar. Komik komik gruplar kurulmus ve alt tarafi isteyen herkesin açabilecegi bu gruplar abuk sabuk vaadlerde bulunuyorlar. Ama birkaç şartla.. hepsinin ortak şartı tüm arkadaş listeni davet et :=)

"
Profilime kim bakmış ??" tamam herkes merak eder hani belki bi punduna getirip çözmüslerdir deyip yuttun, anlayisla karsiliyorum :D

"
Facebook' da Kimler Profilinize Bakmis, Kac Dakika Durmuş, Hemen Ögrenin !!" yok daha neler :D ( su an 268,707 üyesi var )

"
Sizi Kim Aramis Kim Silmis Kim Fotografinizi Çalmis? Ögrenmek Istermisiniz?" kim fotografinizi çalmış?? yuh artik destekli atın bari.....

"
Facebookda Sizi Kim Aramış?? " google mısın yoksa Bill Gates misin?? diyorum...

"
Facebook Rengini Değiştir - Change Your Facebook Color"

Daha böyle abuk sabuk bi ton grup var ve toplamda sanırım yarim milyona yakın Türk bu gruplara üye. Yapmayın etmeyin arkadaşlar, atılan her oltaya gelmeyin, yav çok değil bir 10 saniye düşünün bişey yapmadan önce.

Şu ucuz reklam numaralarına bile uyan(a)mayan bir kitle haline gelmiş zehir gibi gençler . Bazen acaba kasıtlı olarak mı insanları bu hale getiriyorlar diyorum... Neyse bu yazı Yalçın Küçük tarzı bi komplo teorisine dönüşmeden sonlandırayım.. :)

(Not: Hala profiline kim bakmış merak ediyosan bu yazıyı tüm arkadaşlarına zorla da olsa okut, liste sana e-posta olarak gelecek, son teknoloji bu sen de faydalan)

|

4 Comments


evet bu gruba bi arkadaşım da davet etmiş(Facebook' da Kimler Profilinize Bakmis, Kac Dakika Durmuş, Hemen Ögrenin !!) davet eden ve ben de bilgisayar programcısıyız. ben şikayet ettim. bu denli ahlaksızlık üzücü.


Ve merak kediyi öldürdü. Bu durumun tabi birde " Facebookda Sizi Kim Aramış ( %100 çalışıyor ) " ibareli olanları var. Hani diğerleri sahte ama bizdeki gerçek diye. Son zamanlarda almaya başladığım davetiyeler bu yönde. Bir çok arkadaşımı bu kadar mal olamaz diye silmeme sebebiyet verdi.

Düşününce bir de böyle akımların bir kısmıda geyikten çıkarak , ciddi bir duruma dönüşmesi. Yıllar önce bir bilgisayar dergisi forumuunda, elemanın biri hınzırlık olsun diye " msn şifrenizi geri alın " diye bir yazı hazırladı. Tamamen bu spam bombardımanından bıktığı için geyik olsun amaçlı işte ingilizce şunu yazacaksınız, bunu böyle yazın filan, sonrada şu adrese ( support.microsoft.com ) gönderin. Bu 4 ay içinde bütün forumlarda ( % 100 işe yarıyor ) şeklinde yer aldı. İşin esprisi sadece support.microsft adresine ne mail atarsanız atın size otomatik bir mailinizi aldık mesajı atmasıdır. Bir şeyi araştırmadan, düşünmeden hareket etmeye çok alıştık çok.


pol pot

fena fena :) bana kimler yolladı yolluyor hala bu tarz şeyleri.. ifşa etsem kariyerleri zedelenir...

Uzaktan algılama

Akıl mantık dışı bi kampanya başlatsak birileri kesin peşinder koşar... Çok mu fazla insan var memlekette yoksa bizim yediğimizde içtiğimizde mi bi terslik var çözemedim ..


Benim anlamadığım; hadi sazan gibi atladın gruba, aradan zaman geçti ne gelen var ne giden, baktın vaat fos çıktı.... E Allahın bilinçisizi, e idiot e tarifsiz organizma ne diye gruptan ayrılmassın da hala mal gibi üyeliğini devam ettirirsin.

Copyright © 2009 BoŞ MuHaBBeT ; Hiçbir hakkı saklı gizli değildir, ortalık malıdır